fotoprotector m

fotoprotectorPrimera documentació: 13/03/1996

Tipus composició híbrida
Contextos Descartada l’aplicació manual, els experts van explicar ahir que, tant el tractament amb antihistamínics com amb fotoprotectors, es poden administrar amb plenes garanties sanitàries per via oral. [Avui, 13/03/1996]
Aprofiteu les cremes solars o fotoprotectors de l’estiu passat! [Pànxing Maresme, 23/06/2019]
Observacions Tal com vèiem amb fotodepilació, aquest compost híbrid està construït sobre el formant grec foto- ‘llum’, i és que els fotoprotectors (també anomenats protectors solars) fan referència als productes cosmètics que ens protegeixen dels efectes nocius de la radiació solar. Segons els experts, aquests protectors ajuden principalment a protegir-nos del càncer de pell, per la qual cosa disminuir o evitar l’exposició directa al sol continua sent la millor prevenció. Com a curiositat, el primer fotoprotector realment eficaç es va posar a la venda el 1946 gràcies a Franz Greiter, químic austríac que va desenvolupar un protector glacial anomenat Gletscher Crème, i en col·laboració amb la seva dona, que era esteticista. Aquest protector, però, es va crear després que Greiter patís una cremada mentre escalava el Piz Buin, una muntanya dels Alps situada entre les fronteres d’Àustria i Suïssa, el 1938, quan encara era estudiant de química.

És important remarcar les diferències que hi ha entre els fotoprotectors i altres productes cosmètics, com ara el bronzejador, que simplement bronzeja la pell, o la crema solar, terme genèric que engloba la resta de productes que s’apliquen sobre la pell amb funcions diverses.

2 pensaments sobre “fotoprotector m

  1. Retroenllaç: (CA) – Neolosfera: fotoprotector | Observatori de Neologia – 📚 Glossarissimo!

  2. Retroenllaç: fotoenvelliment m | Neolosfera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s