wok m

wokPrimera documentació: 1/03/2005

Tipus manlleu del xinès
Contextos L’home feia un any que estava preparant el seu negoci, un wok on havia invertit gairebé un milió d’euros i en el qual havia embarcat tota la família. [El Periódico, 13/04/2011]
I un altre vegetarià de Ciutat Vella, Teresa Carles, ha preparat una amanida d’enciam romà, blat de moro, crostons, cruixent de tofu, formatge parmesà i ametlles i salsa especial Cèsar vegana; pastís de farina de blat de moro amb guisat de microproteïna, ricotta, i verduretes al wok, i crumble de civada amb pomes de Lleida al forn i gelat de vainilla de Madagascar. [Ara, 10/05/2013]
Observacions El wok és un estri de cuina xinès, que el Termcat defineix com ‘paella de forma troncocònica i de parets altes, tradicionalment de base còncava i de ferro, que s’utilitza principalment per saltar i fregir aliments’, tot i que també es pot utilitzar per cuinar al vapor col·locant al damunt una cistella vaporitzadora de bambú. Així mateix, també es recull el significat d’establiment per denominar els restaurants que ofereixen aquest tipus de cuina. La primera documentació que registra l’Observatori d’aquesta paraula és de 2005, però l’Oxford English Dictionary en recull la documentació molts anys abans, el 1952, sota la forma wock, i no és fins al 1969 que apareix la forma amb què la coneixem també nosaltres, wok.

Deixa un comentari