grup bombolla m

grup bombollaPrimera documentació: 22/08/2020

Tipus composició
Contextos
Pel que fa a aquests grups bombolla, l’estabilitat també passarà per evitar activitats que “comportin la barreja d’alumnes de diferents grups de convivència o classe, així com les que requereixin un contacte menor a la distància de seguretat”. [Ara, 27/08/2020]
Es podran fer trobades de deu persones, a tot estirar, de dos grups bombolles de convivència. [VilaWeb, 7/02/2021]
Observacions Durant la pandèmia causada per la covid-19, vam familiaritzar-nos amb un seguit de paraules que ara sembla que hem oblidat: patíem quan vèiem que la corba de contagis augmentava i que el rebrot era imminent, o quan la traçabilitat dels contactes esdevenia gairebé impossible.

Tot i haver abandonat l’ús d’aquestes paraules, però, el que ben segur no podrem oblidar mai són les persones amb qui vam compartir els petits i escassos espais de contacte social que se’ns van permetre durant la pandèmia, és a dir, les persones amb qui vam formar grup bombolla. De fet, segons el Termcat, un grup bombolla és, en un context d’epidèmia, un ‘grup de persones que es relacionen entre si en un espai de confiança i seguretat’.

Potser ara que els contactes socials presencials tornen a ser il·limitats —i potser, fins i tot, excessius— algunes persones desitjarien tornar, ni que fos per uns instants, al seu grup bombolla.

ISSN: 2938-5059

Deixa un comentari