sidreria f

Primera documentació: 10/03/2008

Tipus sufixació
Contextos L’altre enclavament gastronòmic és la taverna basca i sidreria Sagardi, decorada a l’estil rústic, a l’interior d’un edifici del segle xiv pròxim a l’església de Santa Maria del Mar. [El Periódico, 26/05/2008]
Per escriure això, m’he posat música del gran pianista català de jazz Tete Montoliu i m’he servit una copa d’un excel·lent patxaran casolà que vaig comprar a la sidreria Aldaiondo, a Murugarren, població navarresa propera a la serra d’Urbasa i a vuit quilòmetres. [Diari de Balears, 17/11/2018]
Observacions La sidra és una beguda alcohòlica que s’elabora a partir de la fermentació del most de poma i que és molt preuada a diverses zones de la nostra geografia, principalment al País Basc i Astúries, on hi ha una llarga tradició tant de l’elaboració com del consum de la sidra, que es remunta al segle xi. En molts indrets d’aquestes dues regions, originàriament la sidreria era el lloc en el qual la gent dels voltants anava a degustar i comprar aquesta beguda. Era costum, doncs, portar-hi menjar per no beure amb l’estómac buit, però amb el pas del temps la tradició va funcionar d’allò més bé i les sidreries es van anar convertint en el que coneixem avui dia, restaurants on es ven i es consumeix sidra com a especialitat, com ocorre també amb les vermuteries.

Un pensament sobre “sidreria f

  1. Retroenllaç: (CA) – Neolosfera: sidreria | Observatori de Neologia – 📚 Glossarissimo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s