broker mf

brokerPrimera documentació5/01/1989

Tipus
manlleu de l’anglès
Contextos
Entre els seus socis estrangers cal destacar el broker americà Shearson Lehman Brother. [Avui, 5/01/1989]
Els enviava dades i gràfics que simulaven aquest benefici, però en realitat els diners anaven a parar a cases d’apostes i casinos del Regne Unit, on el fals broker es va gastar nou milions d’euros. [Ara, 12/05/2021]
Observacions En el món financer, es denomina broker la persona o la institució que actua de corredora, és a dir, d’agent mediador entre un comprador i un venedor a canvi d’una comissió. Així doncs, aquesta figura pot intervenir en les relacions econòmiques de diverses àrees: a tall d’exemple, existeixen brokers de béns immobles, de talents, de viatges, d’energia o de borsa.

Ara bé, mentre que els brokers no són imprescindibles per poder comprar o vendre un pis, organitzar un viatge o contractar un artista, sí que ho són en el mercat de la borsa. Per aquest motiu, el manlleu broker s’utilitza amb freqüència per designar específicament la persona o l’entitat que actua d’intermediària en les operacions borsàries. De fet, és amb aquest darrer sentit que el defineix el Termcat, el qual, tot i que accepta l’ús de l’anglicisme, proposa a més la forma catalana mediador mediadora. Malgrat això, també precisa que “a les borses espanyoles les entitats autoritzades a executar operacions borsàries com a intermediàries s’anomenen, específicament, agències de valors”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s