limoncello m

limoncelloPrimera documentació: 2/12/2006

Tipus manlleu de l’italià
Contextos El limoncello li va pujar al cap. L’actor nord-americà Danny DeVito (foto) es va presentar en un programa de la cadena de televisió ABC amb unes copetes de més. [El Periódico, 2/12/2006]
La gran amenaça del sud d’Itàlia —amb empelts al nord— no ve de fora, com es podria pensar sentint el que diu Salvini, sinó d’una plaga tan típicament italiana com el limoncello. [Ara, 23/05/2020]
Observacions En italià, limoncello és un diminutiu lexicalitzat amb el qual es designa un licor típic de la regió de la Campània que s’elabora macerant en alcohol durant almenys un mes llimones cultivades a la costa Amalfitana, tot i que també es pot fer amb altres cítrics. El limoncello es consumeix com a digestiu molt fred o natural, per tal de poder apreciar-ne l’aroma, però també s’utilitza força en pastisseria per aromatitzar dolços o gelatines.

L’origen d’aquest licor és incert, però la seva popularitat l’ha portat més enllà de les fronteres italianes i hi ha elaboracions diverses que no es fan a Itàlia, on, de fet, només l’empresa La Costiera de Vinaccia Ferdinand de Sorrento (Nàpols) en té registrada l’autenticitat. Tanmateix, fora de la Campània, també es produeix limoncello en altres regions d’Itàlia, com Sicília o el Trentino.

Un pensament sobre “limoncello m

  1. Retroenllaç: (CA) – Neolosfera: limoncello | Observatori de Neologia – 📚 Glossarissimo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s