glups interj

Primera documentació: 1/03/2006

Tipus altres
Contextos Els posen d’exemple a seguir (glups!) i de fair play perquè demostren que saben perdre. [Avui, 1/03/2006]
Un any més i als acadèmics els agafa amb el full en blanc el ‘soròric’ èxit de Dead to me, una sèrie vital i fresca malgrat la qüestió que tracta, glups, la mort, matèria que podria ser un tabú, però als ‘Homo sapiens’, espècie rara, li agrada treure-li suc al tema i així s’han escrit amb ella obres memorables de l’humor negre. [El Periódico, 13/05/2020]
Observacions Les onomatopeies són representacions de sons de la realitat que tant poden representar veus d’animals (meu), de persones (ha ha), objectes (plof), etc. Aquestes representacions poden variar dins de zones de la mateixa llengua, però sobretot varien entre llengües, ja que són la representació gràfica de com es conceptualitza un so. Així, per exemple, els galls, que canten igual a tot arreu, en català fa quiquiriquic, en castellà és quiquiriquí, en francès cocorico, en anglès cock-a-doodle-doo o en alemany kickeriki.

En aquest cas, glups és la representació del so d’empassar saliva, a manera d’expressió de disculpa, consternació o sorpresa, especialment després d’un error evident, però que no és, si més no, greu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s