juràssic -a adj

Primera documentació: 22/02/2018

Tipus semàntic
Contextos Galeristes internacionals presents a la fira Arco han mostrat aquest dimecres la seva “sorpresa” i rebuig a la retirada de l’obra Presos polítics espanyols contemporanis, de Santiago Sierra. Els galeristes consultats per Europapress han qualificat l’acció de “censura” i d’“acte juràssic i medieval”. [Ara, 22/02/2018]
No hi ha ni un dels mamuts juràssics que donin suport a l’aliança de Sánchez amb Podemos. [Tot es mou (TV3), 2/12/2019]
Observacions El juràssic és el ‘segon sistema (i període) de l’era secundària o mesozoic, situat damunt el triàsic i sota el cretaci’ (GDLC), i és conegut com a l’edat dels dinosaures. La popularitat d’aquest període ve donada precisament per la presència dels dinosaures, i la familiaritat amb el substantiu juràssic es deu en gran mesura a la pel·lícula Jurassic Park (1993) i les pel·lícules posteriors de la mateixa saga.

A partir de la denominació científica original, l’Observatori de Neologia ha recollit l’ús de l’adjectiu juràssic per denominar alguna cosa que pertany a l’antiguitat, que està passada de moda, que ha quedat desfasada respecte de l’actualitat, com es pot veure en els contextos anteriors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s