edamame m

Primera documentació: 21/06/2017

Tipus manlleu del japonès
Contextos Les beines de soja (edamame) venen en dues versions, la normal i la picant, saborosíssima. [Time Out Barcelona, 21/06/2017]
Per si fos poc, la desfilada de tapes i plats asiàtics a prova de coberts és també marcial: edamame, aletes amb salsa coreana, pollastre fregit ultracruixent, musclos al curri verd… [El Periódico, 13/11/2019]
Observacions L’edamame (枝豆 lit. ‘fesol de branca’) és un ‘plat típic de la gastronomia oriental, especialment la japonesa, que consisteix en beines de soja verdes bullides en sal’ (Termcat). La referència més antiga d’aquest plat es remunta al 1275, en una nota escrita per un monjo que agraeix a un parroquià l’edamame que havia deixat al temple.

Amb edamame tant es fa referència a la preparació culinària com a les beines de soja tendres recollides amb el peduncle, i és molt comú al Japó, la Xina, Taiwan, Corea i Hawaii.

Un pensament sobre “edamame m

  1. Retroenllaç: (CA) – Neolosfera: edamame | Observatori de Neologia – 📚 Glossarissimo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s