penjat m

Primera documentació: 7/07/1995

Tipus lexicalització
Contextos El que no correspon als gens clàssics (10 %) ni a restes de seqüències víriques repetitives (45 %), en què també podeu usar el terme transposons, i ara sí que ningú us podrà guanyar mai al joc del penjat. [El Periódico, 10/10/2015]
La pàgina de Twitter de Nescafé ha convidat els usuaris a jugar al penjat. [El Periódico, 16/03/2017]
Observacions Si busquem penjat al diccionari, trobarem que com a substantiu fa referència a una persona drogada o viciosa, ‘que ha arribat molt avall en la negligència dels seus interessos’ (GDLC). Tanmateix, l’Observatori de Neologia ha recollit un nou ús del substantiu penjat, que s’origina a partir del participi del verb penjar ‘fer morir algú per estrangulació penjant-lo amb una corda passada al voltant del coll’ (GDLC).

El penjat, o joc del penjat, és un joc per a dues o més persones que consisteix a endevinar una paraula. La persona que pensa la paraula escriu tantes línies com lletres tingui, i l’altra persona va dient lletres per intentar encertar les que formen part de la paraula amagada. Si la lletra és encertada, s’escriu a les línies que corresponguin, però si la lletra no forma part de la paraula, es dibuixa una línia o traç que va formant una persona penjada pel coll d’una corda. Per guanyar, cal endevinar la paraula amagada abans que el dibuix del penjat estigui acabat.

Un pensament sobre “penjat m

  1. Retroenllaç: (CA) – Neolosfera: penjat | Observatori de Neologia – 📚 Glossarissimo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s