crumble m

Primera documentació: 10/05/2013

Tipus manlleu de l’anglès
Contextos I un altre vegetarià de Ciutat Vella, Teresa Carles, ha preparat una amanida d’enciam romà, blat de moro, crostons, cruixent de tofu, formatge parmesà i ametlles i salsa especial Cèsar vegana; pastís de farina de blat de moro amb guisat de microproteïna, ricotta, i verduretes al wok, i crumble de civada amb pomes de Lleida al forn i gelat de vainilla de Madagascar. [Ara, 10/05/2013]
Un flam de formatge amb fruits vermells i crumble, per llepar-vos-en els dits. [Time Out Barcelona, 17/05/2018]
Observacions El crumble és un pastís típic irlandès que va sorgir durant la Segona Guerra Mundial arran del racionament alimentari. El nom d’aquest pastís vol dir ‘ensorrar’ i fa referència a la manera com es prepara: es mescla farina amb mantega freda i s’afegeix a sobre de la fruita tallada. Un cop preparat, s’enforna i queda una mena de pa de pessic condensat. A més dels ingredients bàsics, s’hi poden afegir fruits secs i espècies com la vainilla, la canella o, fins i tot, algun licor. Alguns exemples de crumble són fets de poma, pinya, maduixes o préssecs. Finalment, cal tenir present que aquestes postres poden servir-se fredes o calentes i solen anar acompanyades de iogurt o mousse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s