matcha m

Primera documentació: 18/06/2015

Tipus manlleu del japonès
Contextos En el decurs de la sessió, es mostrarà com preparar un matcha smoothie ple de vitamines, un refrescant natural ice tea i a elaborar fàcils snacks nutritius i divertits, aptes per prendre en qualsevol lloc. [La Vanguardia, 18/06/2015]
Si d’aquest combat contra el cafè n’ha sortit, de moment, un clar guanyador, és el matcha. [Ara, 15/01/2018]
Observacions El matcha, o matxa segons la proposta del Termcat, és un te verd japonès en pols que té un gust entre amargant i dolç, i amb el qual es fa una infusió que tradicionalment es pren en la cerimònia del te. Aquesta cerimònia se centra, de fet, en l’art de preparar, servir i beure aquesta infusió; normalment els convidats (o clients) s’asseuen en una habitació de tatami i presencien com l’amfitrió duu a terme tots els passos necessaris (que inclouen, per exemple, netejar tots els utensilis que necessitarà i disposar-los de la manera que demani cada cerimònia) abans de servir-lo.

Aquesta beguda s’ha popularitzat fora del Japó i fora també del ritual tradicional, i se serveix com a te o en combinació amb altres begudes, com el cafè amb llet. A més, des de fa uns anys, s’ha començat a fer servir el matcha com a ingredient en la gastronomia, sobretot en l’elaboració de dolços: gelats, pastissos, bombons, cupcakes, etc.

Un pensament sobre “matcha m

  1. Retroenllaç: (CA) – Neolosfera: matcha | Observatori de Neologia – 📚 Glossarissimo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s