casa museu f

Primera documentació: 11/07/1994

Tipus composició
Contextos La casa museu del poeta encara va trigar a obrir-se. [El Periódico, 6/06/1998]
Tots aquests objectes es troben també a la casa-museu, juntament amb les planxes, els estris de cuina i les capses de costures. [La Vanguardia, 10/02/2018]
Observacions Una casa museu és un museu dedicat a la vida i obra d’un personatge històric rellevant que està situat a la casa on va néixer, va morir o va viure un període de la seva vida. Les cases museu solen contenir part del mobiliari i objectes originals que va utilitzar el personatge en qüestió, de manera que es poden recrear els costums de l’època i les seves condicions de vida. A més, també s’hi solen exposar objectes personals, des de vestits a correspondència privada, estris per escriure o dibuixar, etc. A Catalunya dues de les cases museu més visitades són la Casa Museu Verdaguer a Folgueroles i la Casa Museu Dalí de Cadaqués, però trobem cases museu arreu del món, unes de les més famoses de les quals són la casa d’Anne Frank, a Amsterdam, la de William Shakespeare a Stratford-upon-Avon o la de Lleó Tolstoi a Moscou.

Sobre la grafia d’aquest tipus de compost, cal destacar que en la Gramàtica de la llengua catalana (2016), on es tracta com a locució nominal, tot i que no és susceptible d’escriure’s amb guionet com sí que passa en molts casos de compostos patrimonials, el més habitual és trobar-lo en els mitjans amb aquest element.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s