tomàquet de pera m

Primera documentació: 21/10/2010

Tipus sintagmació
Contextos El tomàquet de pera de Girona, els calçots de Valls o la carxofa del Prat també han estat estudiats en processos de millora. [El Periódico, 21/10/2010]
Aquí, per exemple, tenim tot de tomàquets collits aquest matí: tomàquets cherry, tomàquets de pera, tomàquets verds… [Horari d’Estiu (La Xarxa), 6/07/2018]
Observacions Els tomàquets són un producte de consum quotidià a tot Catalunya. Avui dia en el mercat en trobem de molts tipus: el tomàquet de Montserrat, el tomàquet de penjar, el tomàquet cor de bou o el tomàquet cherry. També, però, es conreen altres varietats que s’han conservat en algunes zones concretes, com passa amb el tomàquet de pera, una hortalissa que a l’Empordà mai no s’ha deixat de produir i que actualment experimenta una certa revifalla gràcies a l’interès dels restauradors de la zona que promouen els productes tradicionals d’aquestes comarques.

El tomàquet de pera (Lycopersicon esculentum) és una varietat de tomàquet amb forma ovalada i aplanada, molt carnosa, sense solcs a la superfície. La seva dolçor el fa ideal, quan és ben madur, per a l’elaboració de salses i conserves, tot i que també es consumeix cru en amanides o a la brasa.

 

Un pensament sobre “tomàquet de pera m

  1. Retroenllaç: (CA) – Neolosfera: tomàquet de pera | Observatori de Neologia – 📚 Glossarissimo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s