mosquit tigre m

Primera documentació: 28/01/2008

Tipus composició
Contextos El director de l’Institut de Parasitologia i Salut Pública de Canàries, el professor Basilio Valladares, va assegurar ahir que el mosquit tigre ha arribat a Espanya amb la importació massiva de plantes de bambú. [El Periódico, 28/01/2008]
Quan ens pensàvem que el mosquit tigre era la màxima tortura, va arribar la vespa asiàtica. [Ara, 27/01/2017]
Observacions Des de fa temps, la intervenció humana ha modificat el bioritme planetari, com demostra, cada vegada més greument, el canvi climàtic. Aquests canvis, així mateix, també han generat modificacions en els moviments migratoris dels animals i insectes. És el cas, així, del mosquit tigre (Aedes albopictus), el qual és, segons el Termcat, un ‘mosquit originari de l’Àsia, de color negrós, amb taques blanques especialment visibles a les potes i una línia blanca longitudinal al tòrax i al cap, que presenta una notable activitat picadora, principalment diürna’. Es tracta d’un mot compost per dos noms, que és una de les estructures més freqüents en els compostos patrimonials actuals.

És una espècie més perillosa i molesta que el mosquit comú i, de fet, se la considera una de les cent espècies invasores més perjudicials d’Europa. A més a més, la seva picada és molt molesta i, en alguns casos, pot transmetre malalties, tot i que no és gaire comú a Europa. Per controlar-ne la reproducció i expansió, s’han posat en marxa mecanismes diversos, com escampar libèl·lules, les quals s’alimenten tant de les larves com dels mosquits tigre adults, o dotar les àrees aquàtiques de peixos, perquè s’alimentin de les larves.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s