Primera documentació: 25/12/2014
Tipus | manlleu de l’anglès |
Contextos | Mai no han passat de moda, agraden a tothom i tenen un format ideal per infiltrar-se en l’street food (si mai heu anat a la Patum, heu menjat mandonguilles en un plat de cartró: això és street food). [Time Out Barcelona, 25/12/2014] |
Hi haurà dos espais: La Plaça, amb una oferta street food de màxima qualitat, i el restaurant Via Veneto Cap Roig, situat al costat del mar. [Ara, 30/05/2017] | |
Observacions | Avui dia vivim en un món ràpid, molt marcat pels horaris i per l’acceleració, de manera que activitats diàries com sortir a dinar, de vegades, s’han deixat de banda. En general ja no pensem en menjars de receptes elaborades, sinó que anem a cobrir la necessitat bàsica de manera ràpida, tot i que s’intenta recuperar, de mica en mica, els productes de quilòmetre zero amb el denominat slow food. En aquest context, doncs, trobem conceptes com fast food i el que ara tractem, l’street food, que consisteix en un ‘menjar preparat i servit en vehicles especialment equipats’, segons el Termcat.
L’street food inclou des de plats generals i estesos arreu del món, com les hamburgueses i les patates fregides, fins a plats regionals o propis d’una dieta determinada, com és el cas dels plats vegans. Potser, però, amb aquest nou concepte de menjar (o cuina) de carrer, que és la forma que el Termcat recomana, obrim pas a una innovació culinària que pretén crear plats senzills, però d’una riquesa gustativa elevada: tot depèn del food truck en què el demanem. |