taco m

Primera documentació: 5/04/1995

Tipus manlleu del castellà
Contextos El president dels EUA acompanya l’afició d’Arkansas al restaurant Juanita, entre tacos i enchiladas. [Avui, 5/04/1995]
Nachos, burritos, tacos i molts altres plats cada cop són més presents en l’oferta gastronòmica d’Andorra. [Ara, 7/06/2017]
Observacions El taco és un plat típic de la gastronomia mexicana que consisteix en una tortilla (coca de forma circular molt prima, elaborada habitualment amb una massa de blat de moro o de blat) doblegada o enrotllada que es pot farcir de qualsevol guisat de carn o verdures, o totes dues coses alhora. A més, es menja directament amb les mans i sol anar acompanyat de salsa picant.

Abans de la colonització d’Amèrica, l’any 1492, ja era costum menjar els tacos al carrer. Algunes fonts afirmen que fins i tot el conquistador Hernán Cortes (1485-1547) va preparar uns tacos per als seus capitans a Coyoacán. Encara que s’hagin considerat els tacos com un tipus de menjar ràpid, arreu del món són coneguts per la influència estatunidenca, que difereix bastant dels ingredients i la preparació originals de Mèxic, i que provenen de la gastronomia tex-mex que fusiona el menjar dels dos països americans.

Pel que fa a l’origen del mot, es creu que prové de la paraula tlahco del nàhuatl que significa ‘meitat’, en el sentit que el taco es col·loca enmig de la tortilla.

4 pensaments sobre “taco m

  1. Retroenllaç: (CA) – Neolosfera: taco | Observatori de Neologia – 📚 Glossarissimo!

  2. Retroenllaç: burrito m | Neolosfera

  3. Retroenllaç: nacho m | Neolosfera

  4. Retroenllaç: xauarma m | Neolosfera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s