hashtag m

Primera documentació: 28/11/2010

Tipus manlleu de l’anglès
Contextos Un dels hashtags de la jornada serà #28N. [Ara, 28/11/2010]
Per alguna cosa totes les peces porten hashtag, per portar la sang al riu de Twitter, per molt que la revista s’imprimeixi en cartoné del bo. [La Vanguardia, 1/07/2017]
Observacions El Termcat va normalitzar el mot etiqueta per referir-se al hashtag, mot que ve de l’anglès (format per hash ‘coixinet’ i tag ‘etiqueta’). Concretament és un seguit de caràcters alfanumèrics precedit pel símbol del coixinet (#) que constitueixen una cadena de metadades que són identificades tant pel sistema (que les classifica) com per l’usuari (que a partir dels hashtags pot recuperar informació concreta a la qual s’hagin aplicat). Els hashtags estan formats per una paraula, un sintagma o una frase sense espais, que es col·loca dins o al final d’un missatge, i tant poden ser merament descriptius (#montjuic, #vacances2017, #moda) com expressar una valoració o un estat d’ànim (#ilovebarcelona, #delicious).

Tot i que existeix des de fa més anys, és a partir del 2007, després de l’aparició de Twitter, que es va començar a utilitzar mundialment, i a partir del 2010, amb l’arribada d’Instagram, va adquirir la màxima popularitat. El fet que altres usuaris puguin trobar les publicacions a partir dels hashtags fa que la tendència general sigui escriure’ls en anglès, ja que així els autors de les fotografies i dels posts s’asseguren que arribaran a un públic més ampli i que potser podran aconseguir seguidors.

Un pensament sobre “hashtag m

  1. Retroenllaç: trending topic m | Neolosfera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s