flop m

Primera documentació: 25/03/1996

Tipus manlleu de l’anglès
Contextos La velocitat de càlcul es mesura amb la unitat anomenada flop, que és el nombre d’operacions que poden fer per segon. [El Temps, 25/03/1996]
El criteri més utilitzat és la capacitat de càlcul, que es mesura en flops (de l’anglès floating point operations, operacions de coma flotant). [La Vanguardia, 17/07/2016]
Observacions Un flop és la unitat de mesura per a la velocitat a què duen a terme les operacions els superordinadors. El neologisme és en origen la siglació del sintagma anglès floating point operation per second ‘operacions de coma flotant per segon’, segons el Termcat; per tant, la s no correspon a la forma plural, sinó a una part del sintagma. Això no obstant, l’Oxford English Dictionary recull tant les formes flop com flops, i especifica que l’última fa referència concreta a la unitat per mesurar la velocitat de processament de dades, tot i que els dos usos se solapen.

Segons la quantitat de dades que pot processar per segon, de l’hiperònim flop se’n desprenen els hipònims megaflop, gigaflop, teraflop o petaflop, entre d’altres. Segons això, un megaflop equival a un milió d’operacions de coma flotant per segon; per la seva banda, un petaflop arriba als mil bilions d’operacions per segon (1015).

Anuncis

3 pensaments sobre “flop m

  1. El text diu: “Segons això, un megaflop equival a un milió d’operacions de punt flotant per segon; per la seva banda, un petaflop arriba als mil bilions d’operacions per segon (1015).”

    Per tant, parlem d’un milió d’operacions de punt flotant? O bé d’un milió d’operacions de coma flotant?

  2. Retroenllaç: (CA) – Neolosfera: flop| Observatori de Neologia – 📚 Glossarissimo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s