teixit associatiu m

Primera documentació: 9/03/2004

Tipus sintagmació
Contextos El programa tindrà en compte els compromisos adoptats amb tot el teixit associatiu de la ciutat. [L’Oracle, 21/05/2007]
El teixit associatiu a Cardedeu és increïble i té més de 100 entitats. [País km0 (La Xarxa), 11/08/2016]
Observacions En el sintagma teixit associatiu, el nom teixit s’utilitza amb un sentit figurat relatiu a l’‘entrellaçament del fil o dels fils que formen una tela o treball anàleg’ (GDLC), tal com s’observava a teixit social. En concret, amb l’adjunció de l’adjectiu associatiu es fa referència als grups i unions amb fins no lucratius que desenvolupen diferents activitats amb una motivació social i cultural per promoure la participació ciutadana. L’Ajuntament de Barcelona, per exemple, va incloure com a full de ruta del marc estratègic l’objectiu següent: “enfortir el teixit associatiu de la ciutat per garantir la seva funció de transmissió i dinamització dels problemes i necessitats  dels ciutadans”.

Les iniciatives d’aquest tipus volen potenciar les associacions perquè el ciutadà sigui coresponsable i s’impliqui amb les accions que promouen. D’aquesta manera, doncs, es pot aconseguir augmentar la participació de la societat civil en diferents projectes que afavoreixen la cohesió social.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s