rosa mosqueta f

rosa-mosquetaPrimera documentació: 1/06/2012

Tipus composició
Contextos Un dels olis vegetals estrella per a l’estiu és el de rosa mosqueta, que hidrata i al mateix temps ajuda a cicatritzar. [Psaging, 1/06/2012]
Aquí hi ha cremes hidratants de rosa mosqueta, que va molt bé per a les primeres arruguetes. [País km 0 (La Xarxa), 19/08/2016]
Observacions El Termcat defineix la rosa mosqueta o, simplement, mosqueta, com un ‘roser silvestre perennifoli, de tiges sarmentoses, de fulles inferiorment pubescents i de flors de color de crema que és conreat i naturalitzat (Rosa moschata)’. Aquestes dues denominacions i d’altres com satalia o gavarda són sinònims de la forma preferent, ja recollida als diccionaris normatius, roser mesquer. D’aquest roser se n’aprofiten, d’una banda, els fruits, amb els quals s’elaboren dolços i melmelades, licors i infusions (el te de mosqueta és ric en vitamina C i ajuda a estabilitzar el sistema immunològic). D’altra banda, a partir de les llavors es fabrica un oli que resulta molt efectiu per a tractaments cosmètics (per nodrir i hidratar els teixits i per reduir les taques de la pell i les estries) i dermatològics (per tractar cremades, acne, berrugues o cicatrius, entre d’altres), i que pot contribuir a regular el colesterol.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s