mojito m

mojitoPrimera documentació: 28/04/1992

Tipus manlleu del castellà
Contextos Veure preparar un mojito al Caribbean és un plaer des del moment en què la flaire de les fulles de menta omple tot el local. [Diari de Barcelona, 28/04/1992]
Sorbet de mojito, brioix amb gelat de vainilla i pastís de formatge amb sopeta de maduixa. [Time Out, 2/10/2015]
Observacions El mojito és un ‘còctel d’origen cubà que es prepara amb rom, suc de llima, aigua, gel i sucre, i que se sol decorar amb una branca de menta piperita’ (Termcat).

L’origen dels mojitos es remunta al segle xvi, quan el corsari Silvio Suárez Díaz en va fer una primera versió amb aiguardent, sucre, llimona, menta i altres herbes amb finalitats curatives, ja que la presència de la llimona ajudava a lluitar contra l’escorbut. Al segle xix, la producció de rom ja era més refinada i va substituir l’aiguardent original. Se sol considerar que la comercialització del mojito va començar a la Bodeguita del Medio, al carrer Empedrado de l’Havana, que ha rebut molts visitants il·lustres, com Salvador Allende, Pablo Neruda o Ernest Hemingway, el qual va deixar escrita en una de les parets del local “My mojito in La Bodeguita. My daiquiri in El Floridita”.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s