pokémon m

pókemonPrimera documentació: 20/12/1999

Tipus semàntic
Contextos L’acció transcorre a Pallet Town, i la història se centra en Ash, un noi de 10 anys que aspira a convertir-se en el millor entrenador de pokémon del món. [Avui, 20/12/1999]
Tornen als carrers i, de passada, fan una mica de cultura: visiten monuments, museus, esglésies, places i llocs emblemàtics on hi ha els anomenats gimnasos de pokémons i les pokeparades. [La Vanguardia, 29/07/2016]
Observacions Pokémon és un videojoc creat per Satoshi Tajiri l’any 1996. L’empresa de videojocs Game Freak va comprar el projecte més endavant i Nintendo va saber explotar el producte convertint-lo en un dels videojocs més venuts d’aquesta multinacional. La popularitat d’aquest joc va ser tot un èxit que va anar acompanyada de marxandatge, d’una sèrie televisiva de dibuixos animats (o, com en diuen al Japó, anime) i dinou pel·lícules només fins al 2016.

El nom de Pokémon, que en els contextos s’ha lexicalitzat, prové de l’anglès Pocket Monster ‘monstre de butxaca’. Els protagonistes del videojoc són monstres inspirats en animals reals, com Pikachu (una pica, que és un mamífer afí als rosegadors) o Bulbasaur (una barreja entre un rèptil i un amfibi), i criatures mitològiques o llegendàries com Dragonite (un drac) o Exeggutor (possiblement inspirat en el monstre japonès Jinmenju).

L’estiu del 2016 aquesta saga de criatures animades va tornar a estar en boca de tots gràcies a l’aplicació per a mòbils Pokémon Go, un joc que barreja realitat i ficció amb què els carrers de tot el món es converteixen en l’escenari virtual pel qual l’usuari ha d’anar caçant els pokémons mentre passeja. És tanta la febre per aquest joc de realitat augmentada que ja hi ha pokédrons que ajuden a buscar pokémons des de les altures i s’organitzen pokedades entre els jugadors per competir entre ells i buscar-los en les pokeparades, les zones on es recullen objectes i es poden atreure aquests petits monstres.

Anuncis

Un pensament sobre “pokémon m

  1. Retroenllaç: (CA) – Neolosfera: pokémon | neolosfera.wordpress.com – Glossarissimo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s