foto finish f

foto-finishPrimera documentació: 5/01/2010

Tipus manlleu de l’anglès
Contextos No em pot dir que tot està igual, no pot quedar-se, intencionadament i capciosament, amb una foto finish obsoleta. [Segre, 5/01/2010]
Però el seu possible èxit es resoldrà amb una foto finish molt ajustada. [El Periódico, 3/11/2012]
Observacions El terme foto finish es fa servir per denominar la fotografia o l’enregistrament de l’arribada dels corredors a la línia de meta en una cursa o en altres competicions esportives per tal d’esvair dubtes sobre els possibles vencedors. Tot i que és un terme molt conegut, sembla que no es fa servir gaire als mitjans, ja que està poc documentat a la base de dades de l’Observatori. El Termcat ha normalitzat foto d’arribada (sintagma que l’Obneo no ha recollit cap vegada), en paral·lel al castellà foto de llegada i al francès photo d’arrivée. Encara que actualment es fan servir mitjans molt diversos per fer-les, com ara vídeos o panoràmiques, la tècnica bàsica consisteix en una fotografia especial en moviment dels corredors a l’hora de creuar la línia de meta, ja que en fer una foto fixa del moment de la meta els corredors podrien sortir-hi moguts.

A partir dels dos contextos podem observar que ha sorgit un altre significat metafòric, per extensió, que fa referència al resultat d’un esdeveniment o competició que es preveu que serà molt disputat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s