tour m

tourPrimera documentació: 7/02/1989

Tipus manlleu del francès
Contextos Gràcies a aquest llibre, el govern francès, a través dels Sindicats d’Iniciativa, ens va convidar a fer un tour gastronòmic per França increïble… [Avui, 28/12/1991]
El tour començarà a Miami el 29 d’agost i finalitzarà el 20 de desembre a Glasgow (Escòcia), segons la promotora Live Nation. [El Periódico, 3/03/2015]
Observacions La primera aparició de la paraula tour recollida per l’Observatori data del 1989. Des d’aleshores, en els contextos recuperats la paraula tour es fa servir amb el sentit de ‘viatge, periple pels indrets principals d’una regió, d’un país, d’un continent, etc.’ (Dictionnaire de français Larousse).

Més concretament, la paraula tour (o gira) és d’ús freqüent per referir-se, per exemple, al recorregut que fa un cantant o un artista arreu del món amb els seus concerts i també anomenem tour al recorregut turístic que segueixen els viatgers per conèixer un indret.

A més, un altre significat vinculat amb tour és esportiu i es relaciona amb el gairebé centenari Tour de França (Tour de France), el qual ha travessat les fronteres del país gal.

Anuncis

Un pensament sobre “tour m

  1. Retroenllaç: (CA) – Neolosfera: tour| Observatori de Neologia (Obneo) – Glossarissimo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s