sicav f

Primera documentació: 9/09/2007

Tipus siglació
Contextos Participa en diferents sicav o societats d’inversió de capital variable, l’instrument ideal per a les trafiques financeres dels multimilionaris, vist que només tributen l’1 % d’imposts de societats. [Avui, 9/09/2007]
Ni les sicavs ni l’enginyeria fiscal per pagar menys impostos són il·legals. [Ara, 23/10/2015]
Observacions La sigla sicav és originària del francès i es fa servir per designar les societats d’inversió de capital variable (en francès, société d’investissement à capital variable). Les sicavs són un tipus de societat anònima l’objecte de la qual és la inversió de fons, béns o drets dels seus accionistes en valors mobiliaris i actius financers (tals com les accions, les obligacions o el deute públic) per optimitzar-ne el rendiment. Els estatuts d’aquest tipus de societat han de fixar un capital mínim d’inversió i un de màxim (que no pot excedir deu vegades el capital mínim inicial). D’aquesta manera, la variabilitat del capital permet garantir la liquiditat dels accionistes i garantir el caràcter obert de la societat.

El gran avantatge de les sicavs resideix en la seva fiscalitat, atès que només tributen un 1 % en l’impost sobre societats. A més, el fet d’estar supervisades per la Comissió Nacional del Mercat de Valors garanteix el compliment absolut de la regulació i una transparència total amb els accionistes. És per aquests motius que sovint es veuen com un instrument per a l’evasió d’impostos i el frau fiscal.

Un pensament sobre “sicav f

  1. Retroenllaç: (CA) – Nelosfera: sicav | Observatori de Neologia (Obneo) – Glossarissimo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s