eco adj

Primera documentació: 1/10/2001

Tipus abreviació
Contextos Per als brioixos utilitzen ous convencionals (els ecològics encara són massa cars), i també canyella o vainilla no eco. [TROC, 1/10/2001]
Som el que mengem i l’auge del moviment eco arriba com un buf d’aire fresc a canviar un panorama amb força paradoxes: moltes de les fruites i verdures que es venen no han tocat mai la terra o rebut un raig de sol directe […]. [DiR Emotions, 1/09/2011]
Observacions El neologisme eco, d’ús habitual en els textos divulgatius d’àmbit general de to informal i desenfadat, és una abreviació de l’adjectiu ecològic que, tal com indica el Termcat, referit a un producte, una tècnica o un procés, vol dir que l’element en qüestió té un impacte gens o poc perjudicial sobre el medi al llarg de les fases de producció o aplicació.

La legislació europea estableix l’adjectiu biològic (i l’abreviació bio) com a sinònim d’ecològic (i d’eco) en totes les llengües de la Unió, malgrat que el seu significat (‘que té relació amb la vida en general, amb una espècie determinada o amb un ésser viu’ (Termcat)) només coincideixi parcialment.

No obstant això, en els textos catalans, s’observa una predominança de l’ús de l’adjectiu ecològic amb referència a ‘un menjar o aliment procedent de l’agricultura ecològica o la ramaderia ecològica, sigui directament o bé a través dels ingredients que el componen, que només pot contenir determinats additius alimentaris’ (Termcat).

Anuncis

Un pensament sobre “eco adj

  1. Retroenllaç: (CA) – Nelosfera: eco | Observatori de Neologia (Obneo) – Glossarissimo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s