food truck mf

food truckPrimera documentació: 18/12/2014

Tipus manlleu de l’anglès
Contextos El mercat també comptarà amb una oferta de food trucks i es complementarà amb l’exposició The wish list. [Time Out, 18/12/2014]
I ho ha fet amb molta presència, amb més d’una vintena de food trucks repartides per diferents zones del circuit. [Ara, 4/06/2015]
Observacions En anglès, food truck vol dir ‘camió de menjar’ i designa els vehicles grans (camions, furgonetes, caravanes) que estan condicionats per poder-hi cuinar i vendre menjar. L’origen dels food trucks el trobem als Estats Units, ja al segle xix, quan Charles Goodnight (1836-1929), el ranxer més conegut a Texas, va modificar una carreta (chuckwagon) per portar-hi provisions i una cuina mòbil que fes més fàcil els mesos en què els ramaders es desplaçaven cap al nord per vendre-hi caps de bestiar.

L’antecedent més directe de les food trucks tal com les coneixem ara, però, és més recent, de finals dels anys cinquanta del segle xx, concebudes com a menjadors mòbils que van ser autoritzats per l’exèrcit dels Estats Units i operaven en les seves bases. Actualment, fruit en part de la crisi econòmica i del desenvolupament tecnològic, al costat del fet que es consideren modernes i chics, les food trucks s’han multiplicat pels Estats Units i per Europa.

El Termcat proposa com a denominació catalana els sintagmes camió de cuina sobre rodes o camió de restauració sobre rodes, i el compost furgoteca, però a l’Observatori encara no n’hem recollit cap ocurrència. El fet que aquest vehicle es pugui concebre com a camió i com a furgoneta, camioneta o caravana, fa que els parlants vacil·lin a l’hora d’assignar un gènere al manlleu, i per tant podem sentir parlar tant d’un com d’una food truck.

Per a més informació, vegeu la consulta terminològica del Termcat dedicada a food truck i street food.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s