spinning m

spinningPrimera documentació: 20/01/2006

Tipus manlleu de l’anglès
Contextos Spinning, entrenament cardiovascular que es realitza sobre una bicicleta estàtica al ritme de la música més actual amb una simulació de terrenys reals. [Revista DIR, 2/01/2008]
Aquest equipament municipal disposa de dues piscines cobertes, una piscina d’hidromassatge, una sauna, dues pistes de pàdel, una pista de tennis i una altra de frontó, una sala de fitness, una de spinning i una altra d’activitats dirigides. [La Vanguardia, 29/02/2014]
Observacions La paraula spinning va néixer com a marca registrada el 1994 als Estats Units per denominar l’activitat física practicada sobre una bicicleta estàtica en què es va canviant el ritme del pedaleig i es modifica la posició del cos d’acord amb les indicacions d’un monitor. Es tracta d’una classe dirigida que s’acompanya amb música per marcar el ritme, i, per tant, generalment és una activitat en grup. D’acord amb les dades de l’Observatori, en el nostre país aquesta activitat està de moda des de fa una dècada i continua tenint molts adeptes.

Tot i que la majoria coneixem aquest tipus d’exercici aeròbic amb el manlleu de l’anglès spinning, el Termcat ha normalitzat aquesta unitat amb una proposta en català: ciclisme de sala. Alguns dels motius que han conduït a l’adopció d’aquesta proposta són, per exemple, que tant les expressions de sala com també sala, ja s’utilitzen en català per a designar altres activitats esportives que es practiquen en un espai interior, com ara tir de sala o futbol sala.

Per saber-ne més, podeu consultar l’article titulat ‘En forma pedalant al gimnàs’ publicat a la Finestra neològica del Termcat.

Anuncis

Un pensament sobre “spinning m

  1. Retroenllaç: (CA) – Nelosfera: spinning | Observatori de Neologia (Obneo) – Glossarissimo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s