carril bici m

carril-biciPrimera documentació: 3/12/1990

Tipus composició
Contextos Així mateix, a la web es pot consultar la millor forma de desplaçar-se d’un punt a un altre i accedir a informació tan variada com la xarxa de metro i autobusos, la xarxa de carrils bici, el transport públic. [Barcelona Informació, 1/02/2001]
Els treballs per col·locar les 1.207 peces separadores del nou carril bici de la Diagonal, situat als dos laterals de l’avinguda, en el tram comprès entre Francesc Macià i la plaça de Joan Carles I, han començat aquest dissabte a les 8.00 hores, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona. [El Periódico, 20/12/2015]
Observacions El carril bici és un ‘carril reservat per a la circulació preferent o exclusiva de bicicletes, senyalitzat amb marques viàries o altres senyals’ (Termcat). En els darrers anys, tant a Barcelona com en altres ciutats europees, ha augmentat el nombre d’usuaris de bicicletes i, en conseqüència, també s’han creat carrils bici nous.

El carril bici permet regular la circulació dels ciclistes de manera que, per una banda, els dóna més seguretat i, de l’altra, ajuda a aconseguir una bona convivència amb els altres usuaris, com ara els vianants. En aquest sentit, però, encara queda molt a fer, tant per part dels governants, per millorar la seguretat dels ciclistes, com també en relació amb els ciutadans, per aprendre a tenir més respecte mutu.

Podeu trobar més informació sobre aquest neologisme en castellà en l’article publicat pel node de Barcelona de les Antenas Neológicas “La variación sobre dos ruedas: los caminos de la bici”.

Anuncis

Un pensament sobre “carril bici m

  1. Retroenllaç: (CA) – Nelosfera: carril bici | Observatori de Neologia (Obneo) | Glossarissimo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s