ciberatac m

Primera documentació: 17/05/2001

Tipus composició culta
Contextos Els ciberatacs xinesos perpetrats l’any passat contra Google demostren que no hi ha ningú invulnerable. [Avui, 24/05/2010]
Es corre el perill que la minvant sensació d’urgència desviï l’atenció i recursos necessaris per als esforços antiterroristes tant respecte al terrorisme tradicional com als ciberatacs. [El Periódico, 23/07/2014]
Observacions La forma prefixada ciber-, que ve del mot cibernètica, s’ha adjuntat a la paraula atac per fer referència a les accions destructores que tenen com a objectiu causar danys a les xarxes i connexions de tipus informàtic. De forma més concreta, un ciberatac normalment consisteix a saltar-se el sistema de seguretat d’una institució per col·lapsar-ne el sistema informàtic i obtenir dades o instal·lar-hi un virus que destrueixi informació o n’alteri el funcionament.

Aquest fenomen, que s’ha desenvolupat de forma paral·lela a les noves tecnologies de la informació i l’Internet, no només és exercit de forma més o menys individual per hackers, sinó que actualment també es concep com una estratègia pròpia de governs o grups amb una relació hostil.

Podeu trobar més informació sobre aquest neologisme en l’article “Atacs que ja no són per terra, mar ni aire”, d’Òscar Pozuelo, al Butlletí de la Societat Catalana de Terminologia núm. 44.

Un pensament sobre “ciberatac m

  1. Retroenllaç: (CA) – Nelosfera: ciberatac | Observatori de Neologia (Obneo) | Glossarissimo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s