millenial m i fadj

Primera documentació: 27/09/2014

Tipus manlleu de l’anglès
Contextos Els millenials són tolerants, amb més responsabilitat social, treballen en equip (comproveu si podeu lluir el vostre perfil millenial a Pewresearch.org). [La Vanguardia, 27/09/2014]
Aquesta tesi s’aplica sobretot —però no només— a la generació millenial [nascuda entre el 1985 i el 1994], joves que han crescut amb la globalització i la tecnologia com una part important del seu dia a dia. [Ara, 24/03/2015]
Observacions Com s’explica al segon context, la generació millenial comprèn els nascuts entre el 1985 i el 1994 (o fins a principis del 2000), és a dir els que van començar a fer-se majors d’edat al nou mil·lenni, fet que els dóna aquest nom. El terme és un manlleu de l’adjectiu anglès millenial, que té els seus orígens als Estats Units.

En general, els millenials, també coneguts com a generació Y, es caracteritzen per fer un gran ús de les xarxes socials, ser emprenedors i viure el moment i per estar molt familiaritzats amb les noves tecnologies. Aquesta última característica es dóna perquè són nadius digitals, un concepte sociològic que no està recollit als diccionaris generals i que l’Enciclopèdia Catalana defineix com un ‘individu que, havent nascut després del 1990, forma part de la primera generació que ha crescut en un entorn tecnològic i digital normalitzat’.

El Termcat proposa el terme mil·lennista per fer referència a aquest concepte en català, i accepta també generació del mil·leni i generació Y. Aquesta última es contrueix tenint com a referència la generació X, ‘la generació de les persones nascudes entre els anys 1960 i 1980 als països occidentals, després de l’increment de natalitat posterior a la Segona Guerra Mundial’ (Termcat).

Anuncis

2 pensaments sobre “millenial m i fadj

  1. Retroenllaç: (CA) – Nelosfera: millenial | Observatori de Neologia (Obneo) | Glossarissimo!

  2. Retroenllaç: coliving m | Neolosfera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s