sexi adj

Primera documentació: 2/02/1989

Tipus manlleu de l’anglès
Contextos Ella diu que les lligacames són una prenda íntima tan sexi com es vulgui, però molt incòmodes. [Diari de Barcelona, 10/03/1991]
No ho descartin, perquè Bárcenas va ser en els seus bons temps l’home sexi de Génova. [La Vanguardia, 9/03/2013]
Observacions Segons el Gran diccionari de la llengua catalana, es fa servir l’adjectiu sexy per parlar d’una ‘persona amb atractiu físic i sexual’, així com també de les coses que fan ressaltar aquest atractiu. Tot i que aquest diccionari recull aquest manlleu de l’anglès, no hi podem veure la seva versió adaptada a la grafia catalana, que documentem a l’Observatori sense interrupció des de 1989. A més a més, el DIEC2 no recull ni sexy ni sexi. El Diccionario de la lengua española de la RAE, en canvi, admet tant sexy, que s’ha d’escriure en cursiva, com sexi, la forma normalitzada.

Segons l’Oxford English Dictionary, sexy  (format pel substantiu sex i el sufix –y ‘que té la qualitat de’, ‘ple de’) es va documentar per primera vegada l’any 1896, així que és una paraula relativament recent en la seva llengua d’origen. Com a curiositat, aquest diccionari indica que uns anys abans de la creació de sexy va aparèixer l’adjectiu sexful, que tenia un valor molt semblant però l’ús del qual no sembla que hagi arrelat entre els parlants.

Anuncis

Un pensament sobre “sexi adj

  1. Retroenllaç: (CA) – Nelosfera: sexi | Observatori de Neologia (Obneo) | Glossarissimo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s