nouvelle cuisine f

nouvelle-cuisinePrimera documentació: 1/11/1990

Tipus manlleu del francès
Contextos Entre ells, em semblen especialment perillosos els qui imiten allò que els francesos han acunyat com a nouvelle cuisine. [Avui, 1/11/1990]
ELa idea sorgeix, però, de Michel Guerard, qui poc abans va sorprendre l’afició amb un dels plats estel·lars de la nouvelle cuisine. [Avui, 1/08/2008]
Observacions La nouvelle cuisine francesa va ser un nou enfocament a la cuina i a la presentació que va néixer com a reacció a la cuina clàssica francesa. La van popularitzar a França als anys setanta els crítics gastronòmics Henri Gault i André Gayot a la revista Le Nouveau Guide. L’essència d’aquesta cuina nova eren uns plats més lleugers i delicats i un èmfasi molt important en la presentació del menjar. Entre els 10 manaments que aquests crítics van establir per a tot aquell que volgués seguir la nouvelle cuisine, destaquen el rebuig d’una complicació excessiva i de les salses pesades, la reducció del temps de cocció per preservar el sabor natural dels aliments i l’ús d’ingredients molt frescos. Al cap d’uns anys, la nouvelle cuisine es va desvirtuar i a vegades s’hi feia referència de manera despectiva, i més endavant va ser substituïda per noves propostes com la cuina tecnoemocional, de cuiners principalment britànics però també catalans, com Ferran Adrià, o la cuina molecular.
Advertisements

2 thoughts on “nouvelle cuisine f

  1. Retroenllaç: (CA) – Nelosfera: nouvelle cuisine | Observatori de Neologia (Obneo) | Glossarissimo!

  2. Retroenllaç: gastrobotànic gastrobotànica m i f i adj | Neolosfera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s