branding m

Primera documentació: 1/06/2004

Tipus manlleu de l’anglès
Contextos S’analitzaran casos d’empreses on la seva aposta de construcció de marca branding ha ajudat a fer marca de país, i a l’inrevés. [Empreses de la Cambra de Comerç de Barcelona, 1/06/2004]
No n’hi ha prou d’esforçar-se a tenir un bon posicionament a Google, cal invertir en branding. [Avui, 13/09/2013]
Observacions El substantiu branding en anglès és la lexicalització del gerundi del verb to brand ‘marcar amb un ferro roent el bestiar’, ja que els primers usos de la paraula branding tenen molt poc a veure amb la indústria de les marques. Els pagesos que tenien grans ramats de bestiar marcaven els animals amb els símbols dels seus grups, de manera que els fos més fàcil identificar el seu ramat de la resta i alhora veure si algú els havia robat algun animal. Veiem, doncs, que el primer significat que va adquirir aquest paraula era un intent d’establir propietat o bé de diferenciar el bestiar propi del de la resta.

L’evolució de la paraula cap al món del màrqueting, però, s’explica per la publicitat i per l’ús que la gent n’ha anat fent de mica en mica a les xarxes socials i a Internet. Així doncs, la paraula ha esdevingut un neologisme que significa un tipus de producte fabricat per una empresa concreta sota un nom en particular, segons l’Oxford English Dictionary, que en recull la primera documentació el 1913. Per al català, el Termcat proposa el sintagma construcció de marca, amb el significat d’‘activitat de màrqueting, especialment de comunicació, orientada a donar personalitat pròpia a una marca i reforçar-ne la identitat’.

Anuncis

2 pensaments sobre “branding m

  1. Retroenllaç: (CA) – Nelosfera: branding | Observatori de Neologia (Obneo) | Glossarissimo!

  2. Retroenllaç: naming m | Neolosfera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s