fotoperiodisme m

fotoperiodisme-(foto-de-John_Stanmeyer,--guanyador-del-WPF2014)Primera documentació: 12/02/1989

Tipus composició culta
Contextos A diferència del fotoperiodisme actual, observem que no existeix cap morbositat en les seves imatges. [Diari de Barcelona, 1/02/1991]
Els amants del fotoperiodisme internacional tenen una cita ineludible a Perpinyà des d’aquest dissabte i fins al 14 de setembre amb la celebració del Festival Internacional Visa pour l’Image. [Ara, 30/08/2014]
Observacions Aquest compost que fa referència al ‘periodisme gràfic’ (GDLC) està format per l’escurçament del mot fotografia i la paraula periodisme. Aquesta especialització dins de l’àmbit del periodisme té l’origen en la invenció de la fotografia, per tant, des del s. xix que existeix la figura del fotoperiodista.

Avui no es concep el periodisme sense les imatges corresponents per il·lustrar la notícia. Aquesta disciplina gaudeix d’un ampli reconeixement en la nostra societat, ja que compta amb iniciatives com la World Press Photo, una organització fundada el 1957 que anualment organitza el concurs fotogràfic de premsa més prestigiós del món. Les fotos premiades en aquest certamen gaudeixen d’un reconeixement internacional i moltes d’elles formen part de l’imaginari col·lectiu. A Catalunya cada any es poden veure les fotografies guanyadores en una exposició instal·lada al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Podeu trobar més informació a l’article “El fotoperiodisme i la polisèmia de l’element foto”, publicat al Butlletí de la Scaterm, núm. 29 (2012).

Anuncis

Un pensament sobre “fotoperiodisme m

  1. Retroenllaç: (CA) – Nelosfera: fotoperiodisme | Observatori de Neologia (Obneo) | Glossarissimo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s