pannacotta f

pannacottaPrimera documentació: 28/01/2010

Tipus manlleu de l’italià
Contextos Un altre hotel de la ciutat, el Palace, obre també diumenge els seus luxosos salons als comensals que sense pressa, però amb molta gana, desfilen davant la crema de xocolata, la ventresca de tonyina amb ceba tendra i olives de Calamata, la pannacotta de pistatxo o unes simples ostres. [Avui, 7/08/2011]
És impossible que no us agradi la pannacotta de iogurt acompanyada de fruites del bosc i d’un gelat de festucs de Champions. [Time Out, 11/07/2014]
Observacions La paraula pannacotta, que és un sintagma en italià, vol dir literalment ‘nata cuita’. La pannacotta és un tipus de postres típiques d’Itàlia, en forma de flam, que s’elabora coent nata amb sucre, als quals s’afegeix algun espessidor perquè tingui més consistència, i que se sol servir amb una salsa o un coulis de fruites del bosc, caramel o xocolata. Es té notícia d’aquestes postres des del segle x, al Piemont (al nord-oest), tot i que actualment estan esteses arreu d’Itàlia.El Consell Supervisor del Termcat va aprovar aquest terme l’any 2009, però encara no ha estat introduït en cap diccionari general.
Anuncis

Un pensament sobre “pannacotta f

  1. Retroenllaç: (CA) – Nelosfera: pannacotta | Observatori de Neologia (Obneo) | Glossarissimo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s