quilòmetre zero m

quilometre_zeroPrimera documentació: 08/07/2011

Tipus composició
Contextos Durant la trobada, Vidal no va aconseguir que Camilleri deixés anar cap de les paraules sicilianes que fan dels seus llibres un àpat gustós i amb l’exclusivitat del quilòmetre zero, expressió que, en el seu cas, supera les denominacions d’origen més localistes. [Ara, 8/07/2011]
Els altres trets diferenciadors respecte d’altres activitats semblants són l’arrelament a la terra utilitzant productes de proximitat, els anomenats de quilòmetre zero, i la flexibilitat per adequar-se a cada acte o celebració. [Ara, 27/05/2014]
Observacions El concepte de quilòmetre zero sembla que va néixer a Itàlia a finals dels anys vuitanta del segle xx, com a antítesi del fast food. Amb aquest compost es designen els productes pròxims a l’entorn en què s’han de consumir, incentivant, així, el consum local, la cuina tradicional i els aliments propis de cada temporada. A la pràctica, això significa que la distància entre el productor i el consumidor no ha de superar una distància aproximada de 100 km i un sol intermediari, de manera que contribueix a la sostenibilitat del territori. El Termcat recull el terme sintagmàtic aliment de quilòmetre zero amb la definició ‘aliment que és consumit en el mateix lloc de producció o en un altre lloc molt proper, la qual cosa comporta molt poca despesa energètica en transport i conservació’.
Anuncis

2 pensaments sobre “quilòmetre zero m

  1. Retroenllaç: (CA) – Nelosfera: quilòmetre zero | Observatori de Neologia (Obneo) | Glossarissimo!

  2. Retroenllaç: slow food m | Neolosfera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s