spam m

Primera documentació: 17/02/2001

Tipus manlleu de l’anglès
Contextos El tribunal reconeix que el banc havia prohibit als empleats l’emissió massiva de correus no sol·licitats, pràctica coneguda amb el nom de spam, però que igualment són evidents els beneficis que la informàtica i Internet presten als usuaris, amb un estalvi econòmic evident, per la substitució d’altres suports, com el paper o el telèfon, que es tradueix en més velocitat i eficàcia. [Avui, 17/02/2001]
Tots hem rebut alguna vegada algun spam amb una noia de l’Est dient-nos que ens vol conèixer. [Ara, 27/03/2014]
Observacions L’origen de la paraula spam és, potser, dels més divertits. Originalment, era una marca registrada de carn en conserva i SPAM era l’acrònim de spiced ham ‘pernil amb espècies’. El sentit referit al correu brossa (denominació proposada pel Termcat), entès com a innecessari i excessiu, se sol atribuir a un esquetx de la sèrie del grup britànic Monty Python Monty Python’s Flying Circus (emesa a la BBC de 1969 a 1974), sèrie basada en esquetxos breus que ratllen l’absurd i amb càrrega de crítica social.

Aquest esquetx concret apareix en el capítol 25, emès per primera vegada el 15 de desembre de 1970: l’acció se situa en una cafeteria que només serveix plats amb carn de la marca SPAM, plena de víkings que la coregen, i a la qual arriben dos clients que intenten demanar, infructuosament, un esmorzar que no en contingui. En poc més de tres minuts, es pronuncia la paraula spam més de 100 vegades, fent-la tan enutjosa com els missatges no desitjats que omplen les bústies de correu.

Anuncis

4 pensaments sobre “spam m

  1. Retroenllaç: (CA) – Nelosfera: spam | Observatori de Neologia (Obneo) | Glossarissimo!

  2. Retroenllaç: (CA) – Neolosfera: spam | Observatori de Neologia (Obneo) – Glossarissimo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s