rúcula f

ruculaPrimera documentació: 1/07/2006

Tipus manlleu de l’italià
Contextos A destacar les novetats de la carta, a partir d’aquest estiu: augmenta la varietat d’amanides i, en molts casos, se sofistiquen amb nous productes com espinacs frescos i rúcula i formatge parmesà. [Butxaca, 1/07/2006]
Claudio Hoyos, responsable d’El Filete Ruso, atribueix l’èxit a la qualitat del producte: carn ecològica de proximitat, pernil ibèric, formatge manxec, rúcula i pa del forn Baluard. [La Vanguardia, 16/06/2014]
Observacions L’herba Eruca sativa és de la família de les crucíferes, té unes fulles molt característiques, aromàtiques i de gust lleugerament amarg i picant, que es mengen en amanida, sovint barrejades amb altres herbes. En català, aquesta herba rep el nom de ruca, però des de fa uns anys el nom rúcula, adaptació de l’italià rucola (que és una variant dialectal del nom general ruchetta) s’ha estès de manera generalitzada pels mercats i els menús.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s