zòdiac f

zodiacPrimera documentació: 03/06/1991

Tipus semàntic
Contextos No obstant, fonts vinculades al financer van puntualitzar que aquestes dues noves embarcacions són una zodiac i una petita embarcació que són un complement més del Blue Legend. [Avui, 16/12/1994]
La primera nit hi va haver carrers convertits en rius i 14 zòdiacs inflables navegaven fins a la planta afectada de la companyia elèctrica. [El Periódico, 28/07/2013]
Observacions Una zòdiac és un tipus d’embarcació inflable i plegable, generalment amb motor forabord, que per la seva versatilitat s’utilitza en tasques de salvament i com a embarcació d’esbarjo. El Termcat, però, no recull la denominació zòdiac, sinó bot pneumàtic.

El nom zòdiac prové del nom propi del Groupe Zodiac, empresa francesa especialitzada en la producció i desenvolupament de sistemes de seguretat aèria, bots, piscines, transmissors remots, etc., i que va tenir un gran èxit comercial l’any 1930 amb el concepte de bot inflable. L’ús d’aquesta embarcació es va consolidar durant la Segona Guerra Mundial, fet que va propiciar que el nom de l’empresa s’utilitzés per fer referència a qualsevol tipus de bot inflable.

El DRAE incorporarà zódiac en la 23a edició del diccionari amb la definició ‘embarcación de caucho, inflable y de estructura rígida, dotada de un motor fuera borda’.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s