brownie m

browniePrimera documentació: 23/01/2009

Tipus manlleu de l’anglès
Contextos De postres, racions de pastissos, coca de llardons casolana, brownie i gots amb nom propi. [La Vanguardia, 23/01/2009]
Ràpid, bo i casolà: veiem a la cuina com tallen el brownie en peces o pasten la massa de la pasta fullada. [Time Out Barcelona, 2/03/2012]
Observacions Amb el nom de brownie es designa el pastís de xocolata i fruita seca (normalment, nous) que se sol servir en porcions quadrades o rectangulars, acompanyades sovint de gelat o nata, i que té textura de bescuit. El brownie prové dels Estats Units, on es va crear a finals del segle xix, arran d’un encàrrec que va rebre el xef del Palmer House Hotel de Chicago: li van encomanar crear unes postres específiques per a les dones que assistien a l’Exposició Universal de Chicago de 1893. De seguida va tenir molta acceptació i el 1904 se’n va publicar la recepta a Home Cookery.

En anglès brownie és un diminutiu de brown ‘marró’, nom que al·ludeix clarament al color que atorga la xocolata a la massa.

Anuncis

Un pensament sobre “brownie m

  1. Retroenllaç: fixie f | Neolosfera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s