superheroi m

superheroiPrimera documentació: 15/02/1989

Tipus prefixació
Contextos En la seva lluita contra el mal, el superheroi té ara un aliat de pes. [Diari de Barcelona, 15/02/1989]
És a dir, un argument amb arrels mitològiques que posteriorment s’ha escampat pel paradigma pop, d’El senyor dels anells de Tolkien als còmics de superherois. [Ara, 20/04/2013]
Observacions En la mitologia antiga, un heroi era un ésser semidiví al qual s’atribuïen gestes prodigioses. En adjuntar-se al prefix super-, que vol dir ‘superior en rang, en mèrit’, es crea superheroi. Els superherois són personatges de ficció que superen els herois clàssics, per tal com en general tenen poders sobrehumans i enllacen amb històries de ciència-ficció. Se sol considerar que el naixement dels superherois comença amb el còmic de Superman (1938), de Jerry Siegel i Joe Shuster, i que va assolir l’èxit tan ràpidament que de seguida es van crear altres personatges, com Batman, el Capità Amèrica, o, més endavant, els Quatre Fantàstics (1961).

Als Estats Units, la paraula superhero està patentada per DC Comics i Marvel Comics, motiu pel qual són les úniques empreses que poden fer servir aquest nom legalment en els seus productes i campanyes comercials.A l’Observatori es documenta superheroi de manera continuada des de 1989, tot i que hi té una presència destacada des de l’any 2000.

Podeu trobar més informació sobre aquest neologisme lexicogràfic en castellà en l’article publicat pel node de Barcelona de les Antenas Neológicas “Un neologismo heroico: superhéroe”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s